Foci

Feszt Blog

Kisfiam egészen kicsi kora óta futballozik. Az edzője szerint igen tehetséges, sosem hibázott még, a legjobb csatár, akivel a pályafutása során találkozott. Nagyon kedves ember ez az edző, próbált minket a gyerek összeboronálni már párszor, de hát az apja is sportoló volt, ő is az – én egy életre kiábrándultam a szép testű, de nehéz eset férfiakból.

Jónás apja ugyan teniszezett, izmos vádlija és szálkás karja, tökéletesen arányos felépítése volt, ezeket az adottságokat a gyerek szépen örökölte. A legnagyobb elismeréssel tekintettek rá az anyukák és a tanárnők, Jónás pedig mindig büszkén húzta ki magát, ha sejtette, hogy róla lesz szó.

A tizenkettedik születésnapjára az edzője kitalálta, hogy szervezzünk neki egy bulit, ünnepeljük meg a győztes focimeccseket és azt, hogy már majdnem felnőtt a fiam. Természetesen beleegyeztem a dologba, jó ötletnek tűnt, és úgy gondoltam, hogy Jónás is örülne egy ilyen partinak. Felkerestük a barátai szüleit, mind egyetértett azzal, hogy megcsináljuk a kicsi tiszteletére ezt az összejövetelt.

A nagy szervezkedésben az edző, Tamás, kitalálta, hogy az ő tanyáján csináltuk: pár napig nála is aludtam, együtt takarítottunk ki, együtt díszítettük fel a lelakott helyet. Megmutatta nekem a tanyán lakó állatokat, jóban lettem a csirkékkel és a malacokkal – azzal a jámbor jószággal is, akit Tamás le akart vágni. Elhívta a barátait, hogy segítsenek a disznóvágásban. A fiam és a társaság érkezése előtt el akarta intézni az állatot, hogy legyen mit ennünk (valójában nagy, fényűző lakomát akart, egy hatalmas asztalt teríttetett meg velem).

Láttam, ahogy a gazpalackfutar.com-ról rendel magának Pb gázt gázpalackban, nem tudtam, mire való, szóval megkérdeztem. Elmagyarázta, hogy a Pb gáz ez egy rendkívül hasznos anyag, amely fűtésre, hegesztésre is használható, esetünkben pedig a disznóvágáshoz lesz rá szükség. Mondta, hogy nagyon szereti ezt a céget, mert rendkívül gyorsan szállítanak ki és hiba nélkül, ráadásul az ára is jó ezeknek a palackoknak.

Örültem neki, hogy ilyen okos dolgokat tudhattam meg a Pb gázról. Megmutatta, hogy működik, otthon már volt neki egy palackja, mert előző nap kitalálta, hogy a tetőszigetelést is elkezdi, hogy a gyerekek biztonságos és meleg körülmények között legyenek a tanyán: ugyanis erre is tökéletesen használható volt ez a gáz! Néztem, hogy kezeli a palackot, és egészen férfias volt, dagadtak a karján az izmai, ahogyan megemelte a 11 kilós palackot… zavarba is jöttem a helyzettől, elkaptam a tekintetem róla, de hát látta ő, pontosan tudta, hogy megbámultam…

Akkor először vallottam be magamnak, hogy vonzódom Tamáshoz. Ki hitte volna, hogy a Pb gáz fog erre rávezetni!

A disznóvágáson hamar túl voltak a férfiak, addig én bementem a hálószobába, nem akartam hallani, látni (persze muszáj volt, a malac visítása még a másik utcában is hallható volt), de valahogy el tudtam aludni. Mire felébredtem, a Pb gáz palackjai már a helyükön álltak.

Tamás elégedetten nézett végig rajtam: tetszett neki az álmos arcom, az ásításaim, aranyosnak, lányosnak tartotta, utólag azt mondta, babusgatott volna akkor elég szívesen.

A kisfiam este érkezett, a mamára bíztam a szervezés erejéig: nagyon tetszett neki a hely, hogy nagy a tér, lehet futkározni, az edző egész délután játszott vele, kapura rúgtak, én meg szurkoltam nekik, tapsikoltam. Persze Jónás nem értette, mi történik, miért vagyunk itt mi ketten, mégis mi ez a nagy vidámság.

Aztán látta ő is a gázpalackokat az előszobában, és gyermeki lelkesedéssel kérdezett rá, hogy mik ezek a nagy behemótok mégis, nevettem, hogy egy a vérünk, ugyan az a kérdésünk… Tamás is rám mosolygott, értette a mulatság tárgyát. Elmondta Jónásnak is, hogy mi az a Pb gáz, hogy malacokat lehet főzni a segítségével, jó a fűtésre, hegesztésre…

Jónás viháncolt a szerzett tudástól, aranyosan nézett ki nagyon, ahogy körberohangálta a palackokat.

A buli jól sikerült, Jónás egészen meglepődött, a gyerekek tömték a fejüket a finomságokkal, aztán Tamás éjszakai edzést tartott nekik.

Azóta már együtt lakunk, hála a Pb gáznak, és akármilyen hosszasan, akármikor nézhetem a dagadó izmait.