Foci

Feszt Blog

Nőként soha nem foglalkoztam azzal, hogy miért is kell egy férfinak éppen egy focizás, vagy bármilyen sport közben védenie a testét. Igazából be kell hogy valljam, soha nem is voltam egy sportkedvelő. Azt hiszem én inkább művész lélek vagyok.

A különbözőségek

Mint említettem, én inkább művész lélek voltam mindig is. Szerettem festeni, rajzolni, így is tanultam tovább, ezen a szakon. Az öcsém persze más volt, igazi fiú, minden bajban benne volt, és a sport érdekelte.

Persze az én ecsetem mindig drága volt, és a festék is, de soha nem értettem, hogy minek az a sok felszerelés a focihoz. Vagy épp az aktuális kedvelt sporthoz. Jó…egy pingpongozáshoz nem kell védőfelszerelés, de emlékszem, az öcsém épp hogy csak elkezdett focizni, és mér sípcsontvédő kellett neki. Ha jól emlékszem, ezzel jött haza. Persze hiába mondtam, hogy minek, mert fél év múlva úgy sem fog focizni…hiszen soha nem volt kitartó egy sport iránt sem, de csak megvették a szüleim.

Nem irigységből mondom ezt, de feleslegesen. Mindig azt gondolták, hogy majd ez lesz az, ami mellett megállapodik, de hát egy tizenéves kamasznak mi a fontos??

Felnőtté válás

biker-407123_640Ahogyan teltek az évek, mindketten a saját lábunkra álltunk. Persze igaz a mondás, miszerint a fiúk később érnek, ez az én öcsémmel sem volt másként. Még sokáig „fogni kellett a kezét” sokszor nem jött ki a keresetéből, és persze volt pár alkalom, hogy haza is költözött. De mára nem panaszkodhatok, hiszen belőle is tisztességes ember lett, és ma már ő vásárolja meg magának a megfelelő kellékeket.

Kamaszkoraután, mikor már talán kezdett benőni a feje lágya, akkor kezdett el érdeklődni a motorozás után. Már mikor meghallottam, nem is akartam tudni róla többet, hiszen ez is csak egy volt a sok közül. Hosszú időnek kellett eltelnie, és bizonyítania, hogy ez most tényleg érdekli. Aztán amikor megvásárolta az első gyorsasági motorját kezdtem hinni neki. Persze arra is vigyázott, hogy megfelelő védőfelszerelést is vegyen, így vásárolt protektort, motoros csizmát…Anyám persze mindig is aggódott, hogy mi lesz ha majd elesik, vagy rémeket látott.

De el kell fogadnia, egyszer mindenki felnő, és a maga urának kell lennie. Meg kell tanulni mindennek az értékét, és azt is, hogy hogyan kell vigyáznia magára.