Foci

Feszt Blog

Tegnap estére nem terveztem semmit, szerettem volna egy kicsit otthon pihenni, mert mostanában túl nagy volt a pörgés, és nem volt időm pihenni, sőt igazából aludni sem sikerült nagyon. Elterveztem, hogy megnézek egy filmet, előtte pattogatok egy kis kukoricát, bevackolom magam az ágyba, és végre kikapcsolódom egy kicsit. Azt viszont nem találtam még ki, hogy milyen filmet is nézzek meg, ezért a keresgélés megint sok időt elvett az életemből.

Végül megtaláltam egy akciófilmet, ami a leírás alapján egész jónak tűnt. Miközben néztem a filmet, észre vettem, hogy a főhősnek ebben a filmben is egy jó drága autója van, és biztos voltam benne, hogy valamelyik résznél az autó tönkre fog menni a nagy lövöldözésben és száguldozásban. Hát persze ez nem lett másképp, igazam lett. De nem csak a főhős autója lett teljesen használhatatlan, hanem rengeteg másik autó is. Szörnyülködve néztem, hiszen egyik szebb volt, mint a másik. Gondoltam, ha nekem ilyen autóm lehetne, úgy vigyáznék rá, mint a szemem fényére. De tudtam, hogy ez csak egy film, és a látványhoz ez is hozzátartozik, hogy nem csak szép és drága kocsik tűnnek fel a filmben, hanem ezek még fel is robbannak akár ok nélkül is. De az akciófilmek már csak ilyenek.

Közben azon gondolkoztam, hogy milyen jó lenne, ha ilyen szép céges autókat kaptunk volna a munkahelyemen, mint amik ebben a filmben vannak. Természetesen meg vagyok elégedve az autóval, hiszen a lényege, hogy guruljon, és eljussak vele egyik helyről a másikra. Nem panaszkodom, hiszen vannak olyan cégek, ahol a vállalat nem biztosít céges autót a dolgozóknak. Nekünk pedig szükségünk van rá a munkánkból kifolyólag.

Azonban eszembe jutott az is, hogy a vállalat hogyan oldotta meg az autóvásárlást. Kötve hiszem, hogy csak besétált volna a főnökünk egy autókereskedésbe, rábökött volna az egyik autóra, és azt mondta volna, hogy na, ebből szeretnék ötöt. Ezért úgy gondoltam, hogy megkérdezem a főnökömet másnap, hogy mégis erre mi az egyszerű megoldás, ő hogyan oldotta meg a céges autó vásárlást.

Persze én is azok közé tartozom, akiket, ha valami foglalkoztat, akkor egész éjjel ezen rágódnak. Rájöttem, hogy biztos, hogy valami szolgáltatás létezik erre, na, majd holnap kiderül. Másnap bementem dolgozni, és vártam, hogy megérkezzen a főnök is, hátha megosztja velem ezt az információt. Mástól nem akartam megkérdezni, mert bolondnak gondoltak volna, hogy mit foglalkozom én ezzel. Ezért csak vártam. Ebéd után megjött a főnökünk, és megkérdeztem tőle, hogy mégis hogyan van ez az egész. Ő pedig elmondta, hogy egy nagyon egyszerű megoldásról van szó, a flottakezelésről.

Elmagyarázta, mit is jelent pontosan, én pedig csak ámultam, mert erről én még nem hallottam. Hát így lett nekünk céges autónk, gondoltam magamban. Szuper ötletnek tartom ezt az egész szolgáltatást, a flottakezelés remek megoldást nyújt a cégek számára. Sőt, azt is elmondta nekem, hogy ha esetleg úgy adódna, hogy valamikor csereautóra lenne szüksége a cégnek, akkor a flottakezelés szakemberei rövid időn belül ezt is el tudják intézni. A flottakezelés olyan szolgáltatást jelent, ami magába foglal mindent egészen a jármű finanszírozásától az üzemeltetésig. Így aztán a főnököm is megnyugodhat, hiszen mindent ezzel kapcsolatban a szakértőnk elintéznek.

Persze a végén megkérdezte, hogy hogy jutott eszembe egyáltalán ez a kérdés. Én pedig elmondtam, hogy megnéztem egy akciófilmet, ami tele volt szebbnél szebb autókkal. Másnap mesélte, hogy ő is megnézte azt a filmet.