Foci

Feszt Blog

Ismerem a közvéleményt a focistákról, és kicsit félve is látok neki ennek az irománynak. Ugyanis megrögzötten terjed az a társadalomban, hogy a focisták hülyék, de legalább kőgazdagok, a feleségük modell és amúgy is beképzelt színészek, akik összeesnek egy fűszáltól. Hát ki kell ábrándítsam a közvéleményt, mivel ez határozottan nem igaz. Legalábbis inkább azt mondanám, hogy ritka az a focista, legalábbis azok közül akiket én ismerek, az ilyen, csak persze mindig azok a leghangosabbak akik a legjobban kilógnak a sorból.

Az én férjem egy nagyon kedves férfi, aki nem mellesleg focista. Oké, nem kapott még Nobel-díjat az elméleti fizikusoktól, és valószínűleg nem is fog soha, viszont pár dologhoz azért eléggé ért. Például a focin kívül van egy villanyszerelői végzettsége, így mindent meg tud javítani a házban. Azonkívül, nagyon szereti a gyerekeket és az állatokat, van is egy kutyánk, akit előszeretettel gondoz, és akivel nagyon de nagyon szeret játszani. Valószínűnek tartom, hogy a gyerekünkkel és ilyen odaadó és figyelmes lesz. Legalábbis, az nem sokára, pár hónapon belül ki fog derülni. Az én kis férjem nagyon örült, mikor megtudta a hírt, viszont egy kicsit kétségbe is esett:

  • Hogy lesz egy focistából jó apa? – kérdezte.
  • Nem tudom. Hogy lesz egy… bárkiből jó apa?

Erre a kérdésre már nem tudott felelni. Szerencsére a babaszoba kialakításával nem kellett törődnöm, mivel a haverjai átjöttek és megcsinálták a szobáját. Nagyon jó fej, és mindegyikkel egy focicsapatban játszanak. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekünk majd menő lesz a suliban, mert focista az apukája. Viszont ettől még nem hagyjuk, hogy elszálljon magától. Mondjuk mi nem is költjük úgy a pénzt, mint mások, csak annyit veszünk es csak abból ami éppen szükséges.

Aztán mikor elérkeztünk a babakocsi vételhez, megnéztünk pár boltot, de valahogy egyik se tetszett igazán. Vagy túl drága, vagy silány a minőség, vagy ősréginek néz ki. Akkor aztán egy barátnőm átküldött egy internetes oldalt, ahol nagyon jól kinéző babakocsik, köztük sport babakocsik is voltak készleten, nagyon jó ár-érték arányba ingyenes szállítással.

Akkor döntöttük el, hogy mi bizony netről fogjuk rendelni a babakocsit. A férjem ragaszkodott a sport babakocsihoz, mivel állítása szerint “focista férjek sport babakocsit vesznek”. Na meg, neki amúgy is az tetszett jobban. Az általunk kiválasztott Mutsy Nexo babakocsi elég jól nézett ki, és 6 színben is elérhető volt. Fiatalos, modern kinézetű és puha kárpitos borítású, valamint nagyon kicsire össze lehet hajtogatni.

A megrendelt babakocsi elég hamar megérkezett hozzánk. Az első dolgunk volt, hogy teszteljük. A weboldalon látott videók alapján állítgattuk, és mondhatom, hogy igazán könnyen kezelhető, még nekem is megy, pedig ez nagy dolog. Az új babakocsi immáron készen állt. A gyerekszoba is. Már tényleg csak arra vártunk, hogy megszülessen.

A rokonoknak és a barátainknak is nagyon tetszett az új babakocsi. Még anyósomnak is elnyerte a tetszését, pedig ő nagyon kritikus. A férjem kicsit félt elmondani az edzőnek, de az edző nagyon örült a hírnek, és vett a picinek egy aprónyi focicipőt.

  • De hát még azt sem tudjuk, hogy fiú lesz-e vagy lány! – csodálkoztam.
  • Az nem is fontos. Focista lesz! – mondta az edző bácsi.

Persze tudtuk, hogy ezt nem mondja komolyan, hanem csak viccel. Az új lábbeli egyébként nagyon passzol a babakocsi színéhez, szóval lehet, hogy majd megengedem, hogy hordja a gyerekünk, de még nem biztos. Egyébként megfigyeltem, hogy mióta megvan az új sport babakocsi, a gyerekruhákat is hozzá válogatom, hogy színbe passzoljon. A külsőségeknél azonban fontosabb a belső, és ezt én saját káromon tapasztaltam meg. De ez már egy másik sztori. Majd egyszer ezt is leírom.