Foci

Feszt Blog

Miközben a párom a barátaival focizni járt az elmúlt hetekben és titokban elkezdtem már szervezni a fürdőszobánknak a felújítását. Elmentem az üzletbe, vettem festéket, hogy újra kifessük a falakat, kinéztem már a megfelelő szekrényt magunknak, mivel kellene egy nagyobb a fürdőbe. Ugyanis a mostaniban nem annyira férünk el. Én sminkesként is dolgozom a szabadidőmben és rengeteg smink cuccom van, és amiket nem használok nap, mint nap, azoknak egy részét ebben a szekrényben tárolom, ami a fürdőben van. Ezen kívül van rengeteg törölközőnk, és neki is vannak dolgai, amiket valahol tárolnunk kell, viszont ennyi minden már csak szűkösen fér el abban a szekrényben. A tükrön ráadásul, ami a mosdókagyló felett van, vagy egy hatalmas karcolás a bal oldalán, ami már fogalmam sincs, hogy hogyan került oda, de a lényege, hogy nagyon zavaró és azt is szeretném lecserélni.

Persze előre nem nagyon vettem meg semmit a falfestéken kívül, mivel közös a lakás, szeretném, hogy az ilyen dolgokat is együtt beszéljük meg és találjuk ki, mert a párom beleegyezése nélkül nem akarok ebbe belekezdeni. De tudom, hogy ő nagyon el van foglalva, és nincs ideje semmire, szóval arra sem lenne ideje, hogy mi órákat üldögéljünk otthon és erről trécseljünk. Az egyetlen, ami a sok munka mellett megmaradt neki, az a foci, szóval megértem, hogy semmi kedve nem lenne ezzel foglalkozni, függetlenül attól, hogy a felújításnak biztos ő is örülne.

Szóval egyik este vacsora közben elmondtam neki a terveimet, és a sok ötletet, amit szereztem, azt te is itt tudod megnézni. Szerintem nagyon jól össze van itt szedve minden, ami ebben a témában fontos és nekem például sokat segített. Meg is mutattam a páromnak, de mondtam neki természetesen, hogy nélküle nem vettem meg semmit, előbb szerettem volna vele megbeszélni, csupán kicsit előre dolgoztam.

Neki is tetszettek az ötleteim, úgyhogy neki is láttunk a felújításhoz megvenni a dolgokat. Elmentünk néhány boltba, mert nem volt jó az a szekrény, amit kinéztem. A méreteket kicsit elnéztem, elfelejtettem lecsekkolni a mérőszalaggal. Végül is egész gyorsan megvoltunk mindennel, még mi is csodálkoztunk. Mivel mind a ketten dolgozunk, mint a rendes és normális emberek általában, ezért nekünk is sokszor egy kihívás volt összeegyeztetni, hogy mikor tudunk elmenni közösen bevásárolni és mikor van az a nap, vagy napszak, amikor a felújítást el is tudjuk kezdeni, és be is tudjuk fejezni. Mivel egyikünk sem akart volna hetekig egy egyszerű fürdőszoba felújítással ennyi időt elpazarolni.

Nagyon tetszett, ahogy megoldottuk a falak lefestését, két színű lett. Az egyik türkiz, a másik pedig barackságra lett. A szekrény sokkal nagyobb, mint az előző és most már végre kényelmesen elférünk benne. Nem kell állandóan össze-vissza pakolgatnunk a dolgainkat, most már minden egy helyen van, mert elfér a szekrényben. A tükör is ki lett cserélve és még olyan furcsa megszokni, hogy nincs ott a karcolás a bal oldalán.

Aztán, amikor kész lett a fürdőnk, a szüleink is átjöttek, hogy megnézzék az eredményt. Anyukámnak is nagyon tetszettek a színek és ezen felbuzdulva ő is úgy döntött, hogy felújítják a saját fürdőjüket otthon, apukám nagy bánatára, mivel ő most nagyon nem akart volna ilyesmibe belekezdeni. De aztán gondolta, hogy jobb hamarabb túlesni rajta, és akkor anya sem fogja őt nyaggatni, hogy mikor állnak már neki. Egy falfestés nekik is nagyon ráfért már a fürdőjükre, szóval végül is ő is beadta a derekát. Nem sokára pedig nekiállnak a nagy felújításnak ők is, de csak akkor, ha már visszajöttek a nyaralásukról. Sokat dolgoztak mostanában ők is, úgyhogy megérdemlik, hogy elmenjenek egy kicsit kikapcsolódni. Mi is megyünk majd nyaralni a párommal, bár mi csak a következő hónapra terveztük.