Foci

Feszt Blog

Azt talán az orvosok sem tudnák megmondani, hogy miért alakult így, hiszen sem a feleségem sem a saját családomban nincsenek ikrek (legalábbis a családfa ismert részében), de nekünk mégis sikerült összehozni kétszer három darab gyereket. Az már hat. Velünk együtt nyolcan vagyunk. Igaz, hogy nem tizenegy, de ez már majdnem egy focicsapat. Úgyhogy ki is használjuk egy ideje ezt a lehetőséget. A nagyobbak most kilenc évesek, a kisebbek pedig hat és fél. Általában én játszom a kisebbekkel és a feleségem a nagyobbakkal, hogy egyenlítődjenek az esélyek.

A focikapuinkat a jatekwebshop.eu oldalról rendeltem, labdával együtt. Az oldalt már nagyon régen ismerjük és aktívan használjuk is a családban. Ti nem is tudjátok elképzelni, hogy mennyi nehézséggel jár hat gyerek karácsonya, vagy egyszerre három-három születésnapja. Szóval ilyen alkalmakkor az egyik legnagyobb segítség ez a weboldal. Elmenni vásárolni amúgy sincs időnk, hiszen a a feleségem és én is dolgozunk, emellett pedig rengeteg más programra járunk a gyerekekkel, vagy nélkülük. Úgyhogy általában a munkahelyemre rendelem meg a játékokat. Arra mindig odafigyelek, hogy addig nem adom le a rendelést, amíg mind a hatnak el nem döntöttem, hogy mit vásárolok. Ez azért fontos, mert akkor általában egy dobozban hozzák őket, vagy ha esetleg túl nagy méretűek, akkor kettő, maximum három külön dobozban. Ez nagyon fontos, mert így úgy tudom haza vinni az ajándékokat a csomagtartóban, aztán a garázsban felrakni a polcra, hogy a gyerekeknek nem szúr szemet, mert csak azt látják, hogy apa valamilyen karton dobozokat pakolgat a garázsban, ami számukra amúgy is tiltott terület. Szóval csodás lehetőség ez a játékwebshop.

Egyébként még anno akkor találtam rá a weboldalra, amikor Barney plüssöt vásároltam a gyerekeknek, mert akkor épp arra vágytak. Az a jó ebben az oldalban, hogy akármilyen mesefiguráról is van szó, biztos hogy találsz valamilyen játékot, ami vele van kidíszítve, vagy épp egy plüss figurát, ami őt formázza meg. Persze ezt a korszakot már lassan a kisebbekkel is kinőjük mi is, de még akkor is marad, amit rendelni innen: iskolai felszerelések, társasjátékok, logikai játékok, sporteszközök. Nem beszélve persze az elektromos játékokról, ami szerintem elég ijesztő megnevezés, de van itt aztán minden: filmek DVD-n, táncszőnyegek, karaokék, gyermek laptopok meg tanuló tabletek, Game Station stb. Úgyhogy mindenféle korosztálynak bőven lehet válogatni, az oldal végig kíséri egy gyerek félnövekedését.

De ahogyan mondtam, idén nyáron nálunk a foci a legmenőbb: fiúk, lányok, mindenki rúgja a bőrt.