Foci

Feszt Blog

A barátommal már két éve együtt vagyunk. Ő egy igazi álom, persze ez most lehet, hogy nyálasan hangzik, de ha körülírom a hobbijait és a személyiségét, akkor majd kiderül, hogy tényleg nem túlzok, ha ezt mondom.

A barátom szőke, kék szemű és egészen kis kora óta focizik. Főleg csatár, de sokszor áll a kapuban is, mert jó reflexekkel áldotta meg őt a sors. A rendszeres, aktív mozgás nem csak az egészségnek fontos, hanem külsőleg is sokat tud dobni az emberen, ha izmos. Persze én most nem csak a külsőségekről szeretnék beszélni, mert vannak sokkal fontosabbak is, mint a megjelenés.

A focin kívül még ért a zenéhez is. Ezzel természetesen azonnal levett a lábamról. Egy sportember, aki ért a zenéhez is? Igen, ez tényleg a valóság. Már egészen pici korában, talán általános iskola alsó tagozatában kezdett el járni zeneiskolába. Tud játszani gitáron és emellett még trombitán is, mint a híres Lagzi Lajcsi, bár a barátom azért ezen kívül másban nem hasonlít Lajcsira. Mindig is imádtam a zenét, magam is tudok több hangszeren játszani és az éneklés meg a tánc a kedvenc hobbijaim közül valók. Így rögtön elvarázsolt és természetesen én is járok atlétikára, mert  fontosnak tartom a mozgást, szóval ahogy megismertem 3 évvel ezelőtt a barátomat, rögtön tudtam, hogy sok közös lesz bennünk, például a hobbijaink, bár én más hangszereken játszok, meg nem focizok, bár szeretek, inkább szeretnék, csak nem igazán tudok. Sajnos.

Egy tipikus novemberi nap délutánján volt, amikor először elmentem a barátnőmmel az ő barátjának a focimeccsére. Nagyon hideg volt és elfelejtettem kesztyűt vinni. A focimeccs után kimentünk a csapattal meg pár ismerőssel egy közeli bárba, hogy megünnepeljük a győzelmet,  mert aznap a fiúk három- nullra verték az ellenfél csapatot.

Akkor még nem volt a barátom Dávid, csak látásból ismertem meg hallottam róla néhány dolgot, tudtam, hogy focizik meg zenél , mert a zeneiskolában összefutottunk párszor a folyósón. De aznap este, a focimeccs után végre volt alkalmam beszélni vele, így megismerhettem a személyiségét, ami szintén nagyon lenyűgözött. Intelligens volt, közvetlen, nyitott, könnyedén tudtam vele beszélgetni, pedig azelőtt így személyesen még nem is nagyon találkoztunk, vagyis nem voltunk egy társaságban. És még a humora is a helyén van és egész okos gyerek, megtudtam, hogy emelt matekra jár, ami azért sok mindent elárul, hogy van egy s más a szürkeállományában.

Annyira jól telt az estem, hogy a rá következő két hétben még többször is találkoztunk, bár társasággal voltunk, de legalább láttuk egymást.

Mikor végre eljött a nagy nap és Dávid elhívott randizni engem. Mivel a tél közeledett, egyre hidegebbé váltak a napok, a kezem meg teljesen ki volt száradva és néhány helyen majdnem ki is sebesedett. Nem akartam, hogy Dávid, ha esetleg eljutnánk odáig, hogy megfogná a kezem, akkor érezze, hogy milyen száraz. Kétségbeesetten próbáltam a barátnőmmel rájönni a  megoldásra, hogy mit is tudnék csinálni, hogy mindössze két nap alatt elmúljon ez a szárazság a kézfejemen. Ugyanis csak ez a két napom volt a randimig. Anna, a barátnőm tanácsolt nekem egy natúr szappant, ami segít a bőr normál pH-ját fenntartani és ezáltal nem fogja még jobban kiszárítani a kezemet, ugyanis a legtöbb szappan eléggé ki tudja szárítani a bőrt, ami igen kellemetlen és fáj is, ha kisebesedik.

Abban a két napban csak és kizárólag ezzel a natúr szappannal mostam kezet, sőt mivel ez az egész testen használható, így most a tusfürdőmet is hanyagoltam egy ideig, és ezt a szappant használtam, csak, hogy biztosra menjek.

Aztán végül el is jött a nagy nap, hogy az én zenész focistámmal végre kettesben is találkozhassak. Persze, akkor még csak simán Dávid volt, most meg az egész világot jelenti számomra.

Nagyon sokat sétáltunk meg beszélgettünk az egyik helyi parkban, ahol elég kevesen vannak, ez köszönhető annak, hogy a tél közeledtével nem túl alkalmas arra az idő, hogy kint sétálgassunk. Emiatt úgy döntöttünk, hogy mi is beülünk egy étterembe és rendelünk valami ínyünkre valót. Amikor nyúltam az asztal közepére előre kitett étlapért, akkor Dávid megsimogatta a kezem és rám mosolygott, majd megjegyezte, hogy milyen puha bőröm van. Legszívesebben azonnal felhívtam volna Annát, hogy elújságoljam neki, hogy micsoda csoda szappant adott ő nekem, ami két nap alatt egy puha ,,baba popsit” varázsolt az én kiszáradt kézfejemből. De úgy döntöttem, hogy ezt meghagyom későbbre, mert egyelőre fontosabb dolgom is, mégpedig, a Dáviddal foglalkozni.

Tehát a natúr szappannak köszönhetően Dávid meg is dicsérte a kezem, ami nagyon jól esett, azóta is ilyet használok kézmosásnál. Amikor kéz a kézben sétálunk Dáviddal, akkor is mindig eszembe jut, amikor az első randin megérintett és rám mosolygott.

Persze, nem csaj a natúr szappannak és Annának köszönhetem, hogy megismertem Dávidot, a barátomat, de ők nekik is nagyon sokat köszönhetek ezen a téren. Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen jó emberekkel és termékekkel vagyok körülvéve.

Egyet viszont tanácsolnék mindenkinek, hogy amint kezd hűlni az idő, kezdjenek el kesztyűt hordani, hogy esetleg egy kiszáradt kézfej ne okozzon kellemetlenségeket, ha arról van szó, hogy valaki összekulcsolja veled az ujjait.