Foci

Feszt Blog

Volt egy haverom még középiskolában, aki állandóan focizni járt a szabadidejében. Imádott sportolni, a kedvenc sportja a foci volt. Egyesületben is játszott, és sokat járt meccsekre is. A sport által rengeteg barátja lett, nem csak az iskolából, de a foci csapat által és a meccsek által is egyaránt. Élvezte, és ezt a szülei is látták, sőt, azt is észrevették, hogy nagyon jó abban, amit csinál, ezért természetesen mindig támogatták, de mint minden szülő, ők is elmondták neki, hogy ez nem jelenti azt, hogy akkor nem kell tanulnia, hiszen egy gyereknek az a feladata, hogy tanuljon.

Előfordult, hogy nem volt egy-egy napot iskolában, de az nagyon ritka volt és az is csak azért történt, mert a csapattal külföldön voltak, de azt próbálták mindig úgy szervezni, hogy az ilyesmi hétvégére essen inkább, hiszen a csapatban nem csak ő volt középiskolás, az edző tudta, hogy ezt figyelembe kell venni, különben a szülők „fellázadnak” és a gyereket kiveszik a csapatból, bármennyire is ügyes.

fog implantátum vélemények
fog implantátum vélemények

Egyszer azonban sokáig nem jött iskolába, talán egy hétig, ha jól emlékszem. Nem nagyon szólt senkinek, hogy mi a gond, kivéve a tanárunknak, mert az osztályfőnökünk tudta, mi történt, de nem mondta el nekünk, sőt, úgy csinált, mint aki tényleg semmiről nem tudott. Végül kiderült, hogy egy meccs közben valaki, aki éppen rúgta a labdát, fejbe találta őt, és kirúgta így az egyik fogát is, amivel így sürgősen fogorvoshoz kellett fordulnia.

Az erős ütés miatt nagyon fájt az egész fogsora, de szerencsére nem történt akkora baj, hogy több foga bánta volna a dolgot, csak egy, de azt is implantátummal kellett megoldani. Az edzője ajánlotta neki, hogy előtte olvasson cikkeket az interneten, hogy tudja, pontosan, milyen is az implantátum, a fog implantátum vélemények olvasása sokat segíthet ilyen helyzetekben.

Neki volt egy fogorvosa, de ő már külföldre költözött és mivel azóta nem volt semmilyen problémája, nem nagyon állt neki keresgetni, hogy legyen egy új fogorvosa, azonban ez az eset után muszáj volt neki. Nekem nagyon jó fogorvosom van, viszont mivel nem tudtam, hogy mi történt vele, nem tudtam neki ajánlani a fogorvosomat, mi csak találgattunk az osztályban a többiekkel, hogy mi lehet vele, mert nem volt ugye egy hétig iskolában.

Végül talált magának egy fogorvost, aki egész hamar elvállalta, hogy megcsinálja neki a fogát, így egy hét után már iskolába is tudott jönni, ahol elmesélte nekünk, hogy mi történt. Nem látszott amúgy, hogy bármi is történt volna vele, tehát, ha ő nem meséli el, akkor nem tudtunk volna erről semmit. Tehát nagyon jó munkát végzett a fogorvosa, meg is dicsértük, hogy tényleg egyáltalán nem feltűnő, hogy implantátum van neki a szájában.

Ezek után a szülei azonban kicsit kétségbe voltak esve, hogy mi lesz, ha legközelebb is történik valami, és esetleg akkor valami súlyosabb dolog történik vele, de ő nem akarta abbahagyni a focizást, amit a szülei tisztességesen el is fogadtak és hagyták, hogy tovább focizzon. Én biztos, hogy a helyében nagyon megijedtem volna és tényleg mindig csak az lebegett volna a szemem előtt, hogy mi van akkor, ha legközelebb is történik valami, és biztos, hogy egy időre abbahagytam volna a focizást. Legalább addig, míg meg nem nyugszom egy kicsit. De ez én vagyok, minden ember más, ő bátor volt és nem hagyta, hogy a félelmei irányítsák. És nagyon jól is tette, mert utána ugyanúgy járt meccsekre és ott is nagyon jól teljesített, az egyik meccsen fel is figyeltek rá, és felajánlottak neki egy külföldi ösztöndíj lehetőséget. Amit ő el is fogadott, és amint leérettségiztünk – ez már az utolsó félévben történt, tehát pont abban az időszakban érettségiztünk -, külföldre utazott és, ha jól tudom, azóta is ott van, kiköltözött és ott focizik azóta is.