Foci

Feszt Blog

A fiam már kiskorától kezdve érdeklődött a foci iránt, így be is írattuk egy egyesületbe, ahol versenyszerűen kezdett focizni, és nagyon élvezte. Szabadidejében is rengeteget focizott a barátaival, így mondhatjuk, hogy a sport már kiskorától kezdve az élete részévé vált. Számomra és a férjem számára is fontos volt ez, szerettük volna, ha talál magának egy olyan hobbit, amit szeret és akár hosszabb ideig is szívesen csinál. Emellett később, amikor már gimnazista lett, érdeklődni kezdett a kosárlabda iránt is, így azt is előszeretettel gyakorolni kezdte.

Szerencsére a nagy sport szeretete sosem ment a tanulás rovására, inkább segítette abban, hogy a kitartás nagyon fontos és rájött arra már nagyon korán, hogy az élet rövid és csak azt kell csinálni, amit az ember akar, és amire képes. Ezt már tinédzser korában is gyakorolni kezdte, amikor diákmunkákra jelentkezett és dolgozni kezdett. Én is mindig mondtam neki, hogy fontos, hogy olyasmit tanuljon, és azt dolgozzon, ami érdekli, és amit akár egész életében képes lenne csinálni. Úgy élni, hogy olyasvalamit csinálsz, amit nem szeretsz, az nagyon rossz.

Azonban az is nagyon nehéz, amikor valami olyasmit kell feladnod, amit nagyon szeretsz. A fiam életében ez például a sport volt. A térde nagyon sokszor fájt neki, és amikor elvittem orvoshoz, akkor derült ki, hogy sajnos a sportot egy ideig szüneteltetnie kell, ha nem akar komolyabb problémákat okozni ezzel saját magának. Így történt, hogy a fiam aztán rátalált az interneten egy webshopra, ahonnan gyógyszereket lehet rendelni és házhoz szállítással akár pár nap alatt megérkezik a rendelés.

Nem akartam, hogy kísérletezgessünk a gyógyszerekkel, hogy melyik jó neki és melyik nem, így azt vettük meg, amit az orvos ajánlott. És ha már úgyis a webshopot böngésztük, nem csak a porcerősítő volt, amit megrendeltünk, hanem vettünk még egyebet is, ami mindig jó, ha van itthon. Megfázásra való gyógyszereket, fájdalomcsillapítót és görcsoldót is vettünk, és meglepően jó árban vettünk meg mindent, úgyhogy úgy gondoltam, hogy mostantól kezdve nem járunk gyógyszertárba állandóan, hanem, ami kell, azt innen megrendeljük. Nagyon kényelmes megoldás, és én szeretem a kényelmes megoldásokat. Még jó, hogy a fiam rátalált erre a webshopra.

Azóta sokkal jobban van a térde, hiszen a porcerősítő tele van ásványi anyagokkal és még az ízületi panaszokra is megoldást nyújt, ami mondjuk, nekem néha nagyon jól jön. Amikor már múlni kezdtek a fiam panaszai, ismét elkezdett sportolni, de csak óvatosan, nem szerettük volna, ha baj lesz belőle. Látszik tehát, hogy a porcerősítő egy jó megoldás, és remélem, hogy minél hamarabb teljesen felépül a fiam és nem fog többet fájni neki a térde.

Emlékszem, amikor kisebb voltam, még általános iskolás, akkor én versenyszerűen röplabdáztam és az ízületeim egy idő után már kezdtek tönkremenni. Fájtak az ujjaim, a könyököm és a bokám is, így muszáj voltam abbahagyni én is, de akkor nem találtam egy olyan gyógyszert sem vagy praktikát, ami segített volna és elmulasztotta volna a fájdalmaimat. Szerencsére nem volt olyan vészes a dolog, bár még mindig vannak napok, amikor érzem, hogy valami nem oké és olyankor sokkal óvatosabban kell például cipekednem vagy sportolnom.

Azért annak nagyon örülök, hogy a sport így megmaradt a családban és nem az van, mint máshol, hogy a gyerekek semmi mást nem csinálnak, csak ülnek a tévé előtt. Vagy, hogy a szülők is egész nap csak otthon vannak és semmilyen sportot nem űznek. Nálunk még a szüleim is sportoltak, és a testvéreim is. Ők imádnak például úszni, de apukám is nagyon odavan a fociért, szabadidejében sokat focizik a fiammal a kertben, bár ezt néha a virágjaim bánják. Van a közelben nálunk egy hatalmas játszótér, amikor a fiam még kisebb volt, akkor mindig odavitték a fiamat, ő pedig ezt nagyon élvezte.