Foci

Feszt Blog

Apukám ifjú kora óta rajong a fociért, nem csak nézni szereti, de még fiatal korában játszott is. Igaz csak megye III. szinten, illetve a munkahelyi focicsapatban, de minden az élete része volt a foci. Most már persze csak a tévében, illetve egy – egy személyes meccslátogatáson nézi meg a kedvenc csapatait. Minden nagyobb focival kapcsolatos eseményt megnéz, statisztikát vezet. Kedvenc országai Anglia, illetve Spanyolország, két merőben más játékot játszó ország és mégis megtalálja bennük és a játék technikájukban a szépséget és azt, hogy miért nagy focijáték hatalom mind a két ország. Minden meccset követ, visszamenőleg tudja, hogy ki, hol játszott. Ez számomra női aggyal majdhogynem elképzelhetetlen, hogy ennyi nevet és csapatot, valamint évszámot hogyan tud megjegyezni, az elért eredményekről nem is beszélve. 
Minden férfi számára a foci egy kapocs és közösségformáló, erről mindig órákat tudnak beszélgetni és froclizni egymást, hogyha éppen ellentétes csapatnak drukkolnak, persze mindig tiszteletben tartva a másik lelkületét. Beszélnek róla utazás közben, meccsek alkalmával, ha beülnek egy pofa sörre, de még a munkahelyükön is. A foci téma mindig aktuális, és mindig lehet róla diskurzust folytatni.

Ezzel apukám és az ő raktárban dolgozó kollégái sincsenek másképpen. A raktárukban éppen munkálatok zajlanak, így még több idejük jut ilyen remek témát megtárgyalására. Mesélte, hogy a vezetőség új raktár kialakításba kezdtek.

Legjobb raktározási rendszerek megtalálása a cél.

Apukám cégének vezetői a legjobb megoldást keresték, ezért az interneten kezdtek kutakodni, és rá is találtak egy remek cégre, akinél nem csak megrendelni lehet a polcrendszereket, de a szállításban és az összeszerelésben is jártas a cég. Ez a cég, mely interneten keresztül forgalmazza termékeiket pontosan megfelel ezeknek a kritériumoknak. Rengeteg -féle terméket árusít, a vásárló attól függően tud közölük választani, hogy milyen termékek tárolására alkalmas rendszert keres. Az érdeklődők tudnak választani raklapos állványrendszer, gördíthető polcrendszer, karos állványrendszer, galéria rendszer, többszintes polcrendszerek közül. 

Nagy fokban megkönnyíti a cég a vásárlóik döntését, és lerövidít a határozás idejét, azzal, hogy minden egyes termékeik mellé egy termékleírást csatolnak egy ajánlással a végén képekkel ellátva. Az ajánlás tartalmazza, hogy egyes termékeik minek a tárolására alkalmasak, illetve hogy mekkora a teherbírásuk, ezt is tudják mérlegelni, akik a cégnél szeretnének vásárolni, ahogy ezt tették apukám főnökei is. 
A raktározási rendszereket forgalmazó cég egyik ismérve, hogy ezen rendszerek egymással kompatibilis rendszerek és teljes mértékben beakasztósak. Persze apukám szakszavaiból vajnyi keveset értek, de én elfogadom, hogy a cég vezetősége, a legkiválóbb alapanyagokból készült terméket választ, aminek a fémmegmunkálása sem hagy kivetnivalót, valamint erős, de egyben kis helyet foglaló rendszereket gyártanak a leghatékonyabb helykihasználás érdekében. 
A cég leírásában kifejezetten kiemeli, hogy a raktározási rendszerek, melyet több éve forgalmaz, nagy műszaki teszteléseken estek át és az ellenőrzéseket követően kerültek csak a piacra, és így tudják megvásárolni a vevőik. Ismérvként hangsúlyozzák a leírásban, hogy merevítőket használnak, mellyel a polcrendszer még inkább erősebb, strapabíróbb lesz.

Ezek a remekül hangzó bemutatások teljes mértékben meggyőzték apukám főnökeit, úgyhogy ki is választottak egy raklapos állványrendszert. Mivel a cégük raklapon tárolja a hozzájuk beérkezett alapanyagokat ezért, ezt a raklapos állványrendszer a legideálisabb választás. Minden -féle ésfajta raklap tárolására alkalmas, legyen szó fáról, vagy éppen műanyag raklapról. A legjobb dolgo ebben a rendszerben, hogy igény szerint lehet alakítani.

Mivel a gerendák és a csövek speciális anyagból készültek, természetesen rendkívül teherbíróak és könnyen rögzíthetőek, mert beakasztós rögzítő rendszerrel vannak ellátva. Még az anyagáról is található leírás, miszerint nagy szilárdságú szabványos acélból készülnek, melyet igény szerint lehet horganyzott és festett formában is kérni, kinek mely kiviteli forma nyeri el a tetszését.

Miután sikerült kiválasztani ezt a remek állványrendszert elküldte apukám főnöke, cégvezetője az árajánlatkérést. Mely után egy telefonos személyes találkozó egyeztetés következett a forgalmazó cég egyik alkalmazottjával, nagyon rugalmasan és készségesen állt a hölgy az időpont kiválasztásához, mindinkább a leendő vásárlóik érdekeit tartotta szem előtt. Miután sikerült kiválasztani egy mindenki számára megfelelő időpontot, a megbeszélt időpontban pontosan megjelent a cégnél egy műszaki szakember. A személyes igényfelmérés híve a forgalmazó cég, így pontos árajánlatot tud készíteni, mert pontos méretekkel tud dolgozni. Remek ötletekkel, kreatívan állt a megbeszéléshez, meghallgatta apukám főnökének ötleteit is, hogy milyen elhelyezésben gondolta az állványrendszert. Javaslatot és tanácsot adott, hogy milyen elhelyezésben lenne még hasznosabb a helykihasználás, hogyan tudnák a rendelkezésre álló teret kihasználni maximálisan. Nagyon jó ötletekkel szolgált. 

Nagy várakozással teli napok teltek el, míg meg nem érkezett az árajánlat. De ez a remek forgalmazó cég nem csak árajánlatot küld, hanem egy látványtervet is, mely nagyon kézzelfoghatóvá teszi az egészet, jobban el tudják képzelni a megrendelők, hogyan is fog kinézni az adott tér, ha állványokkal lesz tele. Ezzel a tervvel, nagyon nagy előnyt tud szerezni a cég a piacon, mert a vásárlóik könnyebben döntenek pozitívan, azaz ilyen vizuális hatás után, könnyebben rendelnek a cégtől. Ehhez még hozzájárul, hogy nagyon kedvező árakkal dolgoznak és szállítanak le állványrendszereket.

Nem döntött ellenkezőleg apukám főnöke sem, így az árajánlat beérkezte után meg is rendelte a a kiválasztott rendszert. A cég megkezdte legyártani az alapanyagokat, majd érkezett a hír, hogy le is szállítanák és összeszerelnék, üzembe helyeznék az egészet.

Az, hogy a cég vállalja leszállításon túl, még a szerelést is, az rendkívül nagy könnyebbséget jelent a vásárlók számára, nem kell külön szakemberek után kutatniuk, hogy egy éppen ráérő és megfelelő képesítéssel rendelkező összeszerelő szakembert találjanak. Így az cég erre szakosodott, és kiképzett munkatársai végzik ezt el, a csapat nagyon összeszokottnak tűnt apukám számára. Ezért is van most több idejük beszélgetni a fociról, mivel a raktár még nincs teljesen készen, ott még munkálatok folynak.

Jó dolog látniuk, hogy a szinte semmiből, hogyan épülnek fel az állványrendszerek.

Az összeszerelő szakemberek teljes mértékben már az előre megrajzolt tervek alapján dolgoznak, így minimális a hibázási lehetőség.

A munkások rendkívül precízen dolgoztak rendeleteket és a megrendelők igényeit mindig szem előtt tartották. És gyorsan, de maximális szakmaisággal végeztek.

Apukám főnöke teljes mértékben elégedett a céggel és nyugodt szívvel ajánlja bárkinek. Mindamellett, hogy a termékre, fajtája válogatja, de 2-5 év garancia van. Ez nagyfokú könnyebbséget jelent a megrendelőiknek, mivel nem kell addig ez egyfajta bizalom és biztosítás számukra, hogy van kihez fordulniuk, ha esetleg baj lenne az állványrendszerrel.

Miután már lassan készen vannak a szereléssel, apukáméknak folytatódhat a raktári munka már számukra focibeszélgetés nélkül.