Foci

Feszt Blog

Egy focitalálkozó megszervezése nem egyszerű feladat, még akkor sem, ha csak néhány környékbeli község és falu csapatának mérkőzéseiről van szó. Olyan eszement dolgokra is szükség van, mint eledel, evőeszközök, szemetesek a pálya köré és a rendezvények helyszíneire (mivel ez a mező és ott alapjáraton nincsenek szemetesek ugyebár). Mivel az egész környék eljön hozzánk, be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legjobb szakácsok, ehhez pedig grillezőkre és már kinti sütőeszközökre van szükségünk. Ilyen dolgokkal azonban a mi falunk nem rendelkezett, és mivel az én feleségemre bíztunk ennek az elintézését, aki próbál minél környezettudatosabban élni, és minél kevesebb szemetet termelni, ezért amibe észbe kaptunk volna, mindent megrendelt a nextapro.hu oldalról. Persze az önmagában nem gond, de senki nem gondolt rá, hogy egy aprohirdetes oldalról fogjuk beszerezni a rendezvényhez szükséges eszközeinket.

Volt olyan szerencséje, hogy több, kis szemetest is tudott ugyanattól a személytől vásárolni a szomszéd faluból, úgyhogy nem kellett minden szemetest egyenként megvásárolni, ami azért, hiába a másodkézből vásárolt termékek, a sok utazgatás és elpöfékelt üzemanyag nem lett volna olyan környezetkímélő. Egyébként azért is volt nagyon szuper a nextapro.hu használatának ötlete, mert mindent sikerült a környező falvakból és községekből megszerezni, amire csak szükségünk volt, így nem kellett messze utaznunk érte. Ez pedig azért volt lehetséges, mert az oldalon a keresési feltételekben többek között arra is lehet szűrni, hogy melyik megye, város, vagy annak hány kilométeres távon belüli területe érdekel. Közben pedig, amikor vásárolgattuk a cuccokat, mindenkinek elmondtuk, hogy milyen céllal vesszük, úgyhogy nagyon hamar elterjedt a híre annak, hogy a mi falunk az első saját szervezésű focitalálkozójára használt cuccokat vásárol, hogy kevesebbet szemeteljen. A szomszéd települések lakói pedig azért is örültek, mert a pénz hozzájuk került és nem országos vagy nemzetközi üzletláncok kezébe. Még néhány focilabdát is vásárolt, hogy a gyerekeknek is legyen, amit rugdosniuk a meccsek szünetében.

Az apróhirdetés oldalon egyébként kategóriák vannak, amelyeknek alkategóriák is vannak, és így nagyon könnyen lehet keresni az árucikkek között. A feleségem legtöbb esetben nem is írt be semmilyen kulcsszót a keresőbe, csak leszűrte a keresést a kategóriákra és a településekre és úgy nézelődött, hogy miket talál. És így sikerült mindent beszerezni a grillezőtől elkezdve, napernyőik, az említett szemetesekig mindent, ami a rendezvényhez kell. Hadd ne mondjam, hogy végül az evőeszközöket és tányérokat is úgy összevásárolt (mind fémből), hogy egy mosogatóstand segítségével teljesen műanyagmentesen meg tudtuk oldani a kajálást.

A megvásárolt dolgokat egyébként elpakoltuk a rendezvény után, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor lesz még hasznunkra, ha szervezünk valamilyen eseményt a faluban. Ha meg úgy érezzük, hogy nincs már valamire szükségünk, bármikor ingyenesen meghirdethetjük a nextapro.hu oldalon keresztül, amihez csak egy pár jó minőségű fotóra van szükségünk az adott tárgyról.

Egyébként pedig a következő éveben a szomszéd falu is teljesen ellopta az ötletünket, aminek nagyon örülünk. És mivel a Nextapro oldalán bárki bármit meghirdethet, ezért a szomszéd falu rendezvénye teljesen másként nézett ki, hiszen ugyanolyan funkciójú tárgyakat vásároltak, de teljesen másképp kinézőeket.

Mindezek nyomán pedig az egész környéken, mindenki el kezdte használni ezt az apróhirdető oldalt. És mivel sokan keresgélnek rajta, ezért sokan elkezdték felrakni a már nem használt cuccaikat. És mivel nagy a választék a környékünkön az eladandó cuccokból, ezért sokan nézelődnek az oldalon. Igazi körforgást indított be a feleségem.